Sähköautot ovat jo tätä päivää

Sähköautot, mukaan lukien hydridit, ovat yleistyneet ja yleistyvät jatkossakin.

Akkujen lataus askarruttaa monia. Useimmissa marketeissa on sähköautoille latauspisteitä. Mutta harva lähtee liikenteeseen marketin pihasta.

Tämän takia on myös omassa kotipihassa oltava lataus mahdollisuus.

Useimmilla automerkeillä on kuhunkin merkkiin/automalliin vartavasten suunniteltuja latureita, mutta myös ns universaalit latauslaitteet käyvät liki jokaiseen  automalliin.

Autojen lataus pääsääntöisesti tapahtuu aikaan, jolloinka muu kulutus on asunnoissa pientä. Latauslaitteet lataavat pienellä virralla pitkään, mutta tarvittaessa tulisi varautua ns. pikalataukseen.

Monissa taloyhtiöissä pähkäillään, tulisiko nykyiset autolämmitystolpat korvata uusilla lataustolpilla. Universaalimalleissa on rinnaikkain sähköautoille omat pistokkeet, mutta rinnalla myös tavalliset pistorasiat. Tämän takia taloyhtiöiden tulisi valita sellainen latauslaite, joka haistelee jokaista latauslaitetta, ja säännöstelee sähkövirtaa lataustarpeen mukaan.

Tässä esimerkiksi BMW:n latauslaite. IMG_1744IMG_1745

Sähkönsyöttö latauslaitteelle on 3x25A,

mikä mahdollistaa akkujen lataamisen 1,7kw teholla.

Tämäkin latauspisteen, jonka asensimme vanhemmalle pariskunnalle, kertoi että viimeisen 3 kuukauden aikana ovat käyneet tankkaamassa auton bensa-asemalla 2 kertaa. Pääsääntöisesti käyttävät akuista saatavaa käyttövoimaa.

Ennen sähkö/hydridiauton hankintaa, varmistakaa asuntonne latauskapasiteetti, ja mitenkä sitä mahdollisesti pystyy kasvattaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s